Craciunul lui Poirot, de Agatha Christie – cand nu te incanta un scriitor celebru

Cu Agatha am facut cunostinta acum vreo trei ani, citind la rand „E usor sa ucizi” si „Zece negrii mititei”, romane care la vremea respectiva mi-au placut, dar de care am uitat imediat, asa cum uiti orice nu-ti provoaca o emotie. Am revenit insa la aceasta din dorinta de a mai alterna genurile literare si pentru ca – la urma urmei – nu e o scriitoare slaba, desi scrierile ei nu au profunzimea unui clasic.

Craciunul lui Poirot spune povestea  familiei Lee, adunata acasa de Simeon, capul familiei, pentru a petrece marea sarbatoare impreuna. Bineinteles ca in loc de revederi fericite, totul degeneareaza in certuri, rani vechi se redeschid si in toiul scandalului cineva moare. Cum motiv de crima au toate personajele, cazul se complica iar aici intervine Hercule Poirot.

Romanul nu e unul slab, doar ca e genul de scriere se citeste intr-o singura seara, iti mentine in timpul lecturii interesul viu, dar apoi uiti de aceea poveste ca si cum nu ai fi citit-o niciodata. In plus imi displace – nu doar in cazul scriitoarei, ci in orice as citi – aceste dovezi care apar de cine stie unde. Scoate Hercule din buzunarul de la spate raspunsuri pe care cititorul nu avea de unde sa le stie si rezolva cazul in timp ce tu citesti nedumerit, avand pe buze doar „ce, unde si cum s-a intamplat?”

Nu cred ca voi mai citi prea curand Agatha Christie si nu fiindca nu-i recunosc meritele, ci doar pentru ca scrierile acesteia nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu preferintele mele in materie de literatura. De altfel, daca esti fan sau daca vrei o lectura alaturi de care sa te relaxezi, atunci poti achizionata aceasca carte.

O gasesti pe libris.ro.

 

Share this...
Share on Facebook11Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Un comentariu la „Craciunul lui Poirot, de Agatha Christie – cand nu te incanta un scriitor celebru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *