Jocul lui Ender, de Orson Scott Card – un SF cu accente psihologice

Inca de la dragostea vietii mele literare – Harry Potter – am o sensibilitate pentru orice poveste ce are in centru un copil erou, maturizat inainte de vreme. Si doar din acest motiv, Jocul lui Ender avea sanse sa devina o carte de cinci stele pe goodreads, ca mai nou aceasta ar fi fericirea suprema in randul multora.

Totusi scriitorul a tinut ca pe langa niste personaje de care nu te atasezi cu prea mare greutate, sa mai adauge si suspans, si reflectii psihologice. Prin urmare, se intelege ca mi-a placut suficient cat sa imi terorizez prietenii mult timp de acum incolo cu un „trebuie sa citesti aceasta carte”.

Romanul il are in plan principal pe Ender  – nu ca ar fi fost greu de dedus – un copil luat de langa familia si dus la Scoala de Lupta pentru a deveni un geniu militar. Pustiul promite mult – altfel nu s-ar afla in centrul romanului – de aceea scopul profesorilor este de a-l motiva sa fie cel mai bun.

Metodele alese de superiorii lui duc la racirea relatiilor de prietenie pe care Ender incearca sa le lege. Si scriitorul insista pe acest aspect. De asemenea, protagonistul isi analizeaza reactiile, comportamentul devenit agresiv, ceea ce da accente psihologice romanului.

Cumpara cartea in engleza de pe okian.ro

Scopul final al antrenamentului e lupta impotriva gandacilor, o specie de extraterestrii care au mai atacat in trecut Pamantul, fara sa fi avut castig de cauza. Daca Ender atinge scopul nu atat al sau, cat al lumii intregi, aflati citind.

Per total, e o carte scrisa bine, cu personaje exemplu si din fericire e doar primul volum al unei serii. Deci cu siguranta o sa mai vorbim despre ea. Aveti pareri de impartit legate de aceasta carte?

Cumpara cartea in romana de pe libris.roelefant.ro

 

Share this...
Share on Facebook28Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *