Ce booktuberi  urmăresc?

Deși am auzit că oamenii din online care vorbesc despre cărți nu au o influență atât de mare pe cât s-ar crede asupra cititorilor, personal aleg să citesc câteva recenzii înainte de a trece la lecturarea romanului. Există oameni în marea asta de păreriști cu pretenții de critic literar (e doar o glumiță) cu a căror opinii rezonez. Cine sunt acei oameni?

1. Irina Stoica de la Irina citește. Ea e una dintre preferatele mele în special fiindcă avem foarte lecturi plăcute comune. Irina m-a convins să citesc „Un bărbat pe nume Ove” , să o încerc pe Ruta Sepetys și tot ea e motivația mea când vine vorba de „Game of thrones”. Îmi place mult atitudinea ei, îmi place că are un respect pentru cărți și fiecare categorie de cititori, că găsește în mare mereu ceva bun de spus despre aproape orice carte. Mie nu îmi prea reușește. :p

2. Alina de la Cărți+Alina. Deși și în acest caz, împart cu această booktuberiță (cuvântul ăla arată ciudat) pasiunea pentru unii scriitori, mereu o recomand în special pentru atitudinea pozitivă și zâmbetul pe care cu siguranță ți-l va provoca. Alina va prezenta fiecare carte cu o urmă de umor care îți înseninează ziua. Și apoi îl citește cu drag și spor pe Stephen King, deci se înțelege de ce o apreciez atât de mult. 

3. Loredana Adriana pe care o găsim atât pe youtube, cât și pe blog. Pe scurt vă spun că e un om foarte talentat care atunci când se pune pe scris e greu de oprit. Recenziile ei sunt lungi (chiar lungi!) și bine argumentate. Nu te va convinge să citești o carte doar spunându-ți ca romanul a fost bun, ci în vreo 800 de cuvinte gândite. Haideți că fata chiar merită promovare.

4. Cristina Boncea care semnează articole pe acest blog și postează videoclipuri cu și despre cărți pe acest canal de youtube. Ce îmi place la ea? In primul rând atitudinea și siguranța cu care își argumentează opiniile și cum trece nepăsătoare peste valurile de hateri care fac o criză de astm când aud despre sex, de parcă ei ar fi fost făcuți prin altă metodă decât sexul. De asemenea, recenziile ei le găsesc foarte bine scrise și sunt un exemplu pentru mine. Mai adaug și că are o atitudine pozitivă și te face să râzi?

Voi ce recomandări aveți?

Share this...
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

9 comentarii la „Ce booktuberi  urmăresc?

 1. Eu le mai recomand pe Simona de la Secretele cărților (Secretele Simonei), Lorelei Wanders și Dariana de la Dariana citește. Din lista ta o urmăresc pe Irina – are o voce plăcută și recenziile ei te îndeamnă să te apuci imediat de lectura cărții respective 🙂 O menționez și pe Loredana, îmi plac recenziile ei pentru că sunt mature și argumentate.

 2. Pe Irina Stoica și Cristina Boncea le urmaresc și eu. Pe cea din urmă am descoperit-o, in „lumea” booktube-ului destul de curând, dar îmi place foarte mult!
  Daniel Afloarei este un alt booktuber care îmi place!
  Recent le-am descoperit și pe Carmen Florentina și pe Ioana H. Au niste clipuri super drăguțe!❤️
  Mai sunt vreo doi pe care îi urmăresc, dar nu-mi prea plac (nici nu știu de ce ii mai urmăresc).

 3. Pe Irina Stoica și Cristina Boncea le urmaresc și eu. Pe cea din urmă am descoperit-o, in “lumea” booktube-ului destul de curând, dar îmi place foarte mult!
  Daniel Afloarei este un alt booktube-ului care îmi place!
  Recent le-am descoperit și pe Carmen Florentina și pe Ioana H. Au niste clipuri super drăguțe!❤️
  Mai sunt vreo doi pe care îi urmăresc, dar nu-mi prea plac (nici nu știu de ce ii mai urmăresc).

 4. Pe mine nu m-a prins fenomenul Booktube. Prefer să citesc o recenzie decât să o ascult. În plus, chestiile alea book hauls mi se par cam enervante. Și mai e o chestie, booktuberi din Ro sunt cam puștani și nu prea avem aceleași gusturi de lectură 😀 Dacă știe careva vreun booktuber la 30+ let me know.

 5. Hehe, sinceră să fiu, nu mă așteptam să fiu pe lista asta! 😀 Asta da surpriză frumoasă! Mulțumesc mult că mă urmărești, Mirabela, și sper să postez în continuare recenzii și alte chestii livrești demne de citit și ascultat! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *