5 personaje feminine pe care le-aș vrea ca prietene 

După ce am făcut o listă a personajelor feminine pe care le-aș pune pe o masă a torturii, am zis că se cere să scriu și acest articol, că doar nu vreau să se creadă despre mine că am ceva negativ de spus despre toată lumea, dar nimic pozitiv. (Nu că nu ar fi adevărat). Am stat eu și am răscolit prin minte, am trecut cu vederea câteva defecte (unde a fost cazul) și am scos pe tavă următoarele personaje. 

1. Luna Lovegood din seria Harry Potter. Deși toți v-ați fi așteptat ca Hermione să fie cea numită, aflați că mai degrabă m-aș fi văzut străbătînd holurile școlii Hogwarts cu aiurita Luna decât cu perfecționista Hermione. 

2. Aria Stark din Game of thrones. Din nou aleg un personaj cumva secundar, dar alături de care mă văd mai mult. Și Daenerys îmi place mult, dar are o siguranță arogantă adesea, fapt care mă face să o iubesc mai puțin. Arya e în schimb un copil isteț, amuzant, genul de om pe care chiar aș vrea să îl am lângă mine.

3. Louisa Clark din „Înainte să te cunosc”. Deși o aurită, care nu are curaj să-și schimbe viața, Louisa e ca o pată de culoare, o bulă de energie, una plină de emoții și bucurie. Cred că noi două am fi putut fi tare bine prietene. 

4. Rachel din „Fata din tren”. Dacă nu v-ați prins până acum, aflați că îmi plac personajele cu probleme, cu defecte, decăzute, care nu sunt un exemplu neapărat, nici perfecționiste, ci doar reale. Iar Rachel e tot ce am eu nevoie uneori.

5. Carrie din romanul cu același nume de Stephen King. Știu că acum chiar v-am surprins, dar a fost ceva la această fată ce mă făcea să-mi doresc să o ajut, să o sprijin, voiam să vadă și o altă față a lumii. A fost unul dintre personajele mele preferate din Universul King. 

După cum vedeți, am ales personaje care nu sunt mereu în lumina reflectoarelor, dar au ceva a lor. Personaje care nu se încadrează în tiparele celorlalți de perfecțiune și frumusețe, dar care m-au impresionat. Voi ce ați fi ales în locul meu?

Share this...
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

14 comentarii la „5 personaje feminine pe care le-aș vrea ca prietene 

 1. Greu de răspuns, dar cred că cel mai bine m-aș fi împrietenit cu America din seria Alegerea scrisă de Kiera Cass, cu Ava Lavender din cartea scrisă de Leslye Walton, cu Penryn din seria Angelfall și, dintre clasici, categoric cu Jane Eyre. 😀

 2. Ce zici de Mara Dyer din seria care poarta același nume? Precum ai zis mai sus îți plac personajele cu probeleme si ai încredere in mine, dacă nu ai citit aceste carti, ca are destule. 😂

 3. Bună întrebare… Cele trei personaje feminine cu care m-am împrietenit deja sunt:
  1. Lavinia Matei, personajul principal din primul meu roman.
  2. Eva Baconski, personajul principal din cel de-al doilea roman.
  3. Eliza Fontana, personajul principal din cel de-al treilea roman.
  Dacă e vorba de personaje din cărți publicate… am să scriu despre el pe blog, că e unul singur 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *