7 cărți pentru zilele ploioase de toamnă 

Doar fiindcă frunzele copacilor se îngălbenesc și cad, toamna trimite cu gândul la melancolie. Cumva, să citești Bacovia la geam, cu o ceașcă de ceai, în timp ce plouă, e la fel de important ca ciocnitul paharelor de șampanie în noaptea de revelion. Mno, fiecare anotimp cu momentele lui speciale.

Dacă tot a început de azi să cadă… vara de pe tron, mi-am zis că e musai să fac o listă de cărți de citit în noul anotimp. Și m-am gândit la cărți micuțe, pe care să le lecturezi într-o zi, dar care să-ți rămână mai mult în minte. Și bineînțeles, am simțit nevoia să adug titluri ceva mai triste. Să purcedem zic:

1. Toate acele  locuri minunate de Jennifer Niven. Deși nu e o lumină în materie de originalitate, mi-a plăcut foarte mult cum a fost scrisă și faptul că au fost abordate depresia și probleme psihice. Deși o să-ți sporească melancolia, pe alocuri îți va oferi și dorință de a trăi. 

2. Oscar și Tanti Roz  de Eric Schimitt e fix genul ăla de carte pe care o citește într-o singură seară, dar nu o uiți niciodată. Emoționantă, dulce și tristă deopotrivă, scrisă să te mângâie, dar și să te zdruncine, cartea lui Schimitt e ce-ți trebuie.

3. Blaze de Stephen King. Pentru că puțin suspans nu strică niciodată și fiindcă mereu trebuie să ne amintească cineva că în spatele unui om rău se ascunde o poveste, de cele mai multe ori prea tristă. 

4. 40 de zile de Chris Simon. Uneori avem nevoie de o carte care să ne ajute să ne regăsim, să ne apropiem de noi. Această scriere a venit în momentul în care am avut nevoie de ea și m-a ajutat. O recomand. 

5. Dragoste virtuală de Daniel Glattauer. Chiar dacă nu v-ați îndrăgostit niciodată de o iluzie, un om fără chip, vă recomand această carte pentru conversațiile protagoniștilor ce se încadrează perfect în zilele reci de toamnă. 

6. Dear John de Nicholas Sparks. Ce poate fi mai potrivit pentru acest anotimp decât o poveste de dragoste cu un sfârșit trist? Nu vă dau eu spoillere, aflați încă de la început despre final, însă cel mai probabil veți dori să știți toată povestea.

7. Milk and Honey de Rupi Kaur. Cred că în fiecare zi ar trebui să citim versuri și deși nu vă recomand cel mai bun scriitor în domeniu, această carte conține multe idei și gânduri ce mângâie. 

Dacă mai aveți idei, acestea sunt binevenite în rubrica de comentarii. 😀 

Share this...
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *