12 cărți în 12 săptămâni 

După cum ați observat, prefer să fac o listă a titlurilor de citit pe anotimp, fiindu-mi mai ușor să îmi ofer un target de trei luni pentru anumite cărți. Pentru toamna aceasta am planuri mărețe. Într-adevăr, nu-mi doresc să citesc mai mult de o carte pe săptămână, dar am ales romane care să conteze. Am mai adăugat și câteva ușoare, fiindcă sunt realistă. Să purcedem zic:

1. Crimă și pedeapsă de Dostoievski. Am mai citit această carte acum doi ani, dar mi-e clar că nu eram pregătită pentru ea și nu intelectual, ci psihic. Vreau să o citesc ușor, să mă bucur de fiecare pagină și să trăiesc fiecare eveniment.

2. Doctor Sleep de Stephen King. M-a atras mult descrierea cărții, sunt mare fan al regelui și mi-e foarte dor de o carte de a lui.

3. O mare de lacrimi de Ruta Sepetys. După ce „Printre tonuri cenușii” m-a impresionat mai mult decât m-aș fi așteptat, mi-am zis că vor mai urma cărți de la scriitoare. Așa că here I am. 

4. Cei trei muschetari de Alexandre Dumas. Deși am recomandat titlul în lista cărților de citit de către adolescenți, spre rușinea mea nu am citit romanul. Așa că era musai să o fac.

5. Cazul Magheru de Mihail Drumeș. Singura carte de la scriitorul român pe care nu am citit-o iar acest lucru trebuia reparat numaidecât. 

6. Madame Bovary de Gustave Flaubert. Mi-a fost recomandată această carte în nenumărate rânduri, dar niciodată nu m-am gândit serios la ea. Până acum. 🙂

7. Tronul de cleștar de Sarah J. Maas. E o serie Young Aduld, despre care am auzit gânduri bune. Nu am mari așteptări, dar voi încerca primul volum.

8. Maidanul cu dragoste de G.M. Zamfirescu. Mie îmi place mult literatura română, deși e blamată datorită profesorilor din liceu (deși mi se pare mai mult o scuză absurdă). Așa că mai adaug un scriitor român pe listă. 

9. Soția tăcută de A. S. A. Harrison. Pentru ca totul să fie perfect, condimentăm cu un thriller psihologic pe care îmi doresc de foarte mult timp să-l lecturez.

10-12. Iureșul sabiilor, Festinul ciorilor, Dansul dragonilor de George Martin. Deja am citit aproape jumătate din „Iureșul sabiilor” și nu știu dacă asta se cheamă trișat, dar nu contează. În continuare sunt foarte curioasă de ce se va întâmpla. 😀

Voi ce planuri mărețe aveți?

Share this...
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

6 comentarii la „12 cărți în 12 săptămâni 

  1. Interesante titluri! Multe dintre ele se află și pe lista mea de citit. Am citit Crimă și pedeapsă și mi-a plăcut foarte mult. După am aflat că există și o ecranizare a cărții pe care am vizionat-o. M-a surprins plăcut pentru că urmează fidel șirul întâmplărilor din carte. Spor la citit! 🤗

  2. Bun target, ăsta cu o carte pe săptămână, dar la mine nu ar funcționa pentru că nu pot citi o singură carte o dată :))
    Majoritatea titlurilor pe care le-ai enumerat le-am citit, iar preferatul meu din listă este Crimă și pedeapsă – una dintre cele mai frumoase cărți dintre toate pe care le-am citit până în prezent.
    Spor cu lecturile din toamna aceasta, sunt curioasă de rezultatele tale pe la începutul iernii 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *