Ce am citit în această vară 

Deși mi-am propus să citesc zece cărți, mi-am depășit numărul cu mult, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Am citit și câteva titluri pe care probabil le veți găsi și în topul cărților din 2017, am lăsat în urmă și un reading slump care parcă nu se mai termina, deci per total am fost bine. Să purcedem zic:

1. 13 reasons why de Jay Asher. Deși nu am reușit să înțeleg drama protagonistei, deși mi-a lăsat impresia că prezintă sinuciderea ca pe un act eliberator, am apreciat totuși că te face să îți pui întrebări și să acorzi mai multă atenție oamenilor din jur.

2. Fata din Brooklyn de Guillaume Musso a fost un thriller bunicel, care m-a ținut în suspans și a trezit pofta de lectură. 

3. Amintiri din viitor de Andreea Russo a avut o ideea bună, dar care a fost abordată superficial. Recenzia 

4. Harry Potter and the Cursed Child de J.K.Rowling. Deși am fost în mare parte dezamăgită de acțiune, reîntîlnirea cu personajele a fost una emoționantă. 

5. Până când m-a cunoscut de Julian Barnes. Deși am mai încercat să citesc acest scriitor, mereu trag de mine să-i finalizez cărțile, nereușind niciodată să intru în poveștile lui. Cred ca pur și simplu nu ne potrivim. 

6. Contele de Monte Cristo de Alexandre Dumas. O carte scrisă impecabil, din care nu lipsește suspansul, un must read fără dubii. 

7. Milk and Honey de Rupi Kaur. Un volum de poezii frumos pentru mine, deloc diferit de o postare de pe tumblr pentru alții. Dacă vă plac versurile, vă recoman cartea.

8. Printre tonuri cenușii de Ruta Sepetys. Prima carte citită de la această scriitoare a devenit preferata mea cu ușurință. 

9. City of fallen angels (The mortal instruments #4) de Cassandra Clare. Aș minți dacă aș spune că nu mi-a plăcut, dar tot minciună ar fi să spun și că mi-a plăcut.  Probabil, mă aștept ca personajele să evolueze și sunt dezamăgită când realizez că protagonista, de exemplu, e aceeași de la început. 

10. Aristotel și Dante descoperă secretele Universului de Benjamin Saenz. Nu neg că a fost o carte bună, în ideea in care transmite sfaturi utile, vorbește despre dragoste și prietenie, dar pe mine nu a reușit să mă captiveze deloc.

11. Născută din fum și os de Laini Taylor. Până pe la jumătatea cărții îmi plăcea ce se întâmpla, apoi cartea s-a transformat în ceva clișeic și nu a reușit să mă impresioneze. 

12. The Shining de Stephen King. Am avut ghinionul să încep o altă carte de la scriitor când încă nu o terminasem pe asta și am aflat din acea carte cum sfârșesc personajele din „The Shining” iar acest mare spoiller a îngreunat cu mult procesul de citire. Și deși se spune că e cea mai bună carte a regelui, eu nu am fost atât de impresionată. 

13. Into the water de Paula Hawkins. Am tot vorbit despre această carte, nu vă mai povestesc. A fost un titlu foarte bun oricum.

14. Demonul amiezii. O anatomie a depresiei de Andrew Solomon. Am citit această carte cu mare atenție, am analizat propoziții fiindcă sunt foarte pasionată de studiul depresiei. A fost o carte de non-ficțiune pe care sunt bucuroasă că am citit-o. 

15. Miss Peregrine’s home for peculiar children de Ransom Riggs. Altă carte care nu a reușit să mă impresioneze, probabil fiindcă nici nu mai am vârsta pentru ea.

16. Dear John de Nicholas Sparks. A fost un roman de dragoste foarte frumos, care chiar m-a sensibilizat și mi-am zis că ar trebui să mai citesc cărți de la acest scriitor. 

17. Un bărbat pe nume Ove de Fredrik Backman. Una din cărțile preferate ale verii și nu numai, un roman din care am avut ce învăța și pe care îl recomand. 

18-19. Urzeala tronurilor și Încleștarea regilor de George Martin. Așa cum am mai spus, cea mai bună serie de la Harry Potter încoace. 

20. Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald. Aceasta a fost ultima dezamăgire a verii. 
Voi ce ați citit? 

Share this...
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

2 comentarii la „Ce am citit în această vară 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *