5 personaje feminine detestabile (pentru mine)

Dacă ar fi să creionez în cuvinte protagonista ideală, aceasta nu ar avea zâmbet și corp de model, nu ar fi un Einstein în fustă neapărat, ci doar un om curajos care încearcă, greșește și apoi o ia de la capăt. Hermione Granger, Katniss Everdeen și Aria Stark sunt preferatele mele de departe. Dar am întâlnit și personaje pe care le-aș fi pus pe o masă a torturii. Cine sunt ele?

1. Dolores Umbridge. În cele șapte volume din Harry Potter nu am întâlnit un personaj mai antipatic de atât. Pe lângă ea, Voldemort părea chiar demn de iubit. De la rozul de pe haine și din birou și până la pedepsele cu sânge date, totul la ea era de condamnat. 

Harry Potter fans

2. Anastasia Steele. Mie acest personaj mi se pare o jignire pentru ideea de feminitate. E doar o mironosiță, fără personalitate și atitudine, care își lasă orgoliu călcat în picioare. Într-un Univers ideal, Grey ar fi rămas fără „bărbăție”. 

3. Clary Fray. Protagonista seriei „Instrumente mortale” e genul de personaj care nu face nimic. Nimic bun, adică. Mereu ajunge în poziția domniței aflate la anaghie, toate celelalte personaje se dau peste cap la sfârșitul fiecărui volum să o salveze pe ea de la moarte. Intră continuu în bucluc, nu ascultă, e impulsivă și imatură. Clary rămâne aceași prostuță de la început și până în volumul cinci, unde m-am oprit eu cu cititul.

4. Cersei Lannister. Ei, regina din Game of thrones e deopotrivă iubită în aceeași măsură în care e urâtă. Nu de mine, de public în general. Eu nu am dubii, o urăsc cu siguranță. E de admirat pentru caracterul puternic, dar nu pot să trec peste tot ce a făcut și să ignor sângele de pe mâinile ei.

5. Bella Swan. Deși mi-a plăcut această serie mai mult decât m-aș fi așteptat, această apreciere nu se datorează în mod clar protagonistei. Poate că în ultimul volum (când e vampir, deci nu se prea pune) e mult mai de ajutor, dar până atunci e la fel de „slabă de înger” ca și Clary, face doar lucruri care o pun în pericol și singurul motiv pentru care e specială, e pentru că vampirul sexy nu îi poate citi gândurile. Nu, zău?

Vă aștept acum și propunerile voastre pentru această listă. 

Share this...
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

5 comentarii la „5 personaje feminine detestabile (pentru mine)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *